Cat de vedeta este un castigator de la Vocea Romaniei?

Pornim la modul general: un castigator de la Vocea Romaniei poate fi considerat vedeta? De ce da? De ce nu?

Eu incerc sa raspund la aceasta intrebare, urmand a-l da apoi ca exemplu pe Tibi Albu.

In primul rand, Vocea Romaniei a ramas singurul concurs exclusiv muzical din audiovizualul romanesc. X-Factor a murit, iar Eurovision are un cu totul alt format. Pentru talentele in devenire, Vocea Romaniei este alegerea corecta, evidenta.

Eu, unul, nu-s impacat cu Romanii au talent, am mai zis-o deja, nu pricep cum poti amesteca mere cu pere, talentul muzical cu cel de dans si cu cine stie ce alte talente. Ca si cum ai pune sa joace o echipa de fotbal, apoi una de handbal, apoi 2 jucatori de snooker, pentru ca la final ACELASI juriu sa-i departajeze. Ilogic.

Revenind la Vocea Romaniei, a ramas singurul concurs vocal din tara, insa acest concurs are o mare calitate: iti confera o DUBLA legitimitate. Iti da o validare a unor jurati din domeniu, o validare oficiala, a unora care se pricep, dar iti da si o validare a publicului, una comerciala.

Practic, pentru a reusit la un astfel de concurs, trebuie sa fii deopotriva talentat, carismatic, sa interpretezi corect si sa reusesti sa te faci placut. Cu greu poti castiga acest concurs daca esti o persoana antipatica, respingatoare. Ori, evident, daca nu ai talent.

Personal, nu am urmarit decat a doua editie a acestui concurs. Pe prima am ratat-o, insa curiozitatea m-a impins sa vad a doua editie. Evident, doar fazele finale, caci mie nu mi s-a parut deloc amuzant sa rad de afonii care vin sa se faca de ras. Credeti-ma, sunt destui.

Acea editie a fost castigata de Julie Mayaya, cantareata pe care am urmarit-o apoi intr-un musical pe scena Teatrului Elisabeta. Mi-a parut rau ca nu am stat sa fac o poza cu ea.

tiberiu albu mirel cumpanasu castigator vocea romaniei

Eu nu despre Julie Mayaya voi vorbi aici, ci despre Tiberiu Albu, castigatorul din 2014 al acestui concurs. Daca nu stiati, el face parte dintr-un band de nunta intitulat Special Guest Orchestra.

Ideea este asa: avand in vedere ce v-am scris pana acum, ati invita aceasta trupa la nunta voastra? Eu va voi da cateva argumente pentru, fiind insa constient ca gusturile muzicale sunt subiective, asa ca fiecare decide pentru el.

  1. Dupa cum v-am zis, Tiberiu Albu a reusit sa convinga atat publicul larg, cat si juratii. Nu stiu ce nunta veti avea voi, dar cert este ca el va multumi atat nuntasii pretentiosi, cu ureche muzicala, cat si nuntasii veniti doar sa se distreze.
  2. Formatia in cauza nu canta lautareasca, insa are un repertoriu variat, romanesc si international. Nu veti pune dansul pinguinului, insa fix prin asta o sa iesiti in evidenta. Nu stiu daca o sa iasa o nunta ca-n filme, dar puteti incerca.
  3. Fiind castigator de la Vocea Romaniei, va fi indeajuns de cunoscut chiar si pentru nuntasii mai in varsta. Ca s-o multumesti pe bunica nu trebuie neaparat sa chemi cantareti de varsta ei. Nu zic intamplator bunica: veti fi uimiti sa vedeti cati oameni in varsta s-au uitat la Vocea Romaniei (fara ca asta sa fie ceva rau).
  4. La nunta nu trebuie doar sa CANTI, ci si sa INTRETII atmosfera, sa SIMTI publicul, sa stii exact cat, cand si cum sa canti. Cantaretii care vin sa cante doar o ora si pleaca nu sunt deloc o idee buna. Dupa mine, o trupa precum Special Guest Orchestra este oricand o idee mai buna.
  5. Nu in ultimul rand, trebuie sa va reamintesc faptul ca nu sunt fanul nuntilor cu DJ. Muzica live la nunta mi se pare un minimum pe care oricine ar trebui sa si-l permita, indiferent ce genuri muzicale vor fi cantate acolo. Dac-ar fi dupa mine, as taia un fel de mancare si 3 sortimente de bautura ca sa-mi permit asa ceva. Noroc ca nu am de gand sa fac vreo nunta, insa in privinta organizarii uneia … Never say never! Daca ma voi apuca de asa ceva, promit sa tin si un jurnal de nunti.

Acum este randul vostru sa-mi spuneti, la modul general, ce parere aveti despre un castigator la Vocea Romaniei? Il considerati vedeta? Este o persoana pe care ati vrea s-o intalniti, sa va fotografiati cu ea?

Sursa: Link
Contact

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *