MUZICA LIVE LA NUNTA NU ESTE UN MOFT!

Acest blog, dupa cum stiti, este dedicat localurilor si nu gatitului. Aici vorbesc despre locurile in care am fost si unde simt nevoia sa imi las impresiile. Evident, marea problema a localurilor este ca impresiile din 2020 nu mai sunt valabile in 2023. Uneori, nu mai sunt valabile de la o luna la alta. Insa, pe langa impresii despre un local anume, mai scriu si articole generale, evergreen, colaterale localurilor. Astazi voi vorbi despre muzica LIVE la nunta, un lucru pe care multi miri il considera o fita. Un moft. Fara sa inteleg de ce.

Acest articol ar putea (ar trebui?) sa fie un fel de spargatori de mituri (mythbusters), insa daca l-as face exclusiv negativ as omite esentialul. Zic eu.

In continuare, va voi da 3 argumente in favoarea ideii de muzica LIVE la nunta, dand ca exemplu o formatie de care ar trebui sa fi auzit: Special Guest Orchestra. Asadar:

Muzica LIVE la nunta NU este cu mult mai scumpa decat un DJ!

Argumentul pretului mi-a fost invocat de multi prieteni care au facut nunta ori care s-au ocupat de organizatul nuntii unor apropiati. Ce omit ei sa spuna este ca de fiecare data au luat in considerare o formatie ori un cantaret foarte scump, foarte celebru.

Caci ei au intrebat cat costa o cantare de-a Irinei Loghin, s-au speriat de pret (puteti inlocui numele acesteia cu numele oricarei alte cantarete celebre) si au renuntat. Insa cand au apelat la un DJ, nu s-au dus la cel mai cunoscut si mai celebru DJ, ci au apelat la unul no-name. Ca si cum masina straina inseamna musai Mercedes ultimul racnet: daca n-ai bani de ea, atunci iei cel mai ieftin logan.

Muzica LIVE la nunta vs DJ la nunta: diferenta dintre EVENIMENT si DISCOTECA!

Mult timp, oamenii evitau sa invite un DJ la propria nunta pentru ca li se parea (PE BUNA DREPTATE!) ca nunta lor seamana cu o iesire in club. Pentru tineri era ok, se mai inchidea lumina, se bagau lumini din acelea colorate de discoteca, totul era cool. Dar cei mai in varsta strambau din nas.

Atunci cand ACEEASI muzica era cantata LIVE, atmosfera parea cu totul si cu totul DIFERITA. Evenimentul pare din start superior unei iesiri in club, iar atmosfera este alta. Partea aceasta, din pacate pentru mine, nu poate fi descrisa in cuvinte.

Incercati sa va ganditi la un concert LIVE si la un festival de muzica tip UNTOLD, unde vine un DJ sa mixeze. Diferentele sunt esentiale, desi sunt oameni care se distreaza la ambele evenimente.

Nunta este, totusi, un eveniment care merita ceva mai mult decat o iesire in club.

Iar aici trebuie sa mai spun ceva important, esential, legat de AMBELE puncte, si acesta, si precedentul: atunci cand discutam despre costuri, ar trebui sa ne gandim si la prioritati. Este prioritar aranjamentul floral? Este prioritar sa fie niste pahare speciale pentru nasi si miri? Este prioritara o rochie de mireasa foarte scumpa? Dupa parerea mea, muzica live la nunta ar trebui sa fie in topul prioritatilor. E drept, nu cred ca in aceasta viata voi face o nunta si chiar daca voi face, nunta este a miresei, nu a mirelui.

Muzica LIVE la nunta – pentru ca FOTOGRAFIILE nu sunt totul!

Cineva mi-a adus in discutie, acum cateva luni, importanta fotografiilor de la nunta. Acea persoana spunea ca singurele amintiri care raman cu adevarat de la o nunta sunt fotografiile. Fix din acest motiv aranjamentul floral, paharele si mai ales rochia de mireasa sunt fundamentale. Pentru ca toate acestea APAR IN FOTOGRAFIILE DE NUNTA. Evident, si un fotograf profesionist.

Problema este, de fapt, mai complicata decat atat. Din punctul MEU de vedere, desi imi fac des fotografii, imi place sa apar in ele, eu nu voi caracteriza niciodata un eveniment dupa fotografiile ulterioare. Apropo de fotografii, la TOATE nuntile la care am fost, fotografiile de la nunta au venit dupa zile, saptamani ori chiar luni bune, cand 90% dintre nuntasi oricum nu mai erau interesate de ele.

Trecand peste aspectul acesta, mai invoc un altul, tot tehnic: in afara de poze mai sunt si … clipuri video, inregistrari. Acolo avem si sunet, nu doar imagine.

Insa eu vreau sa ignoram si acest aspect. Eu vreau sa invoc aspectul psihologic. Asa ca va indemn sa va ganditi care dintre nuntile la care ati fost prezenti a fost MEMORABILA? Asa-i ca aspectele vizuale sunt irelevante cand va ganditi la asta? Asa-i ca nu alegeti nunta perfecta dupa aranjamentele florale si pahare? Asa-i ca 99% dintre nuntasi considera ca toate rochiile de mireasa sunt la fel?

Am prieteni care oricum sunt certati cu pozele, considera ca amintirile din cap sunt mult mai importante, mai relevante. Ceea ce este adevarat. Desi, evident, nu voi renunta la poze si mai ales la selfie-uri. Nu am cum.

Daca vreti muzica LIVE la nunta si nu vreti sa va vindeti un rinichi (expresia asta vine din China, unde chiar au existat acum multi ani niste tineri care si-au vandut un rinichi pentru a-si cumpara ultimul iPhone), puteti apela cu incredere la formatia Special Guest Orchestra. Mai multe detalii despre TRUPA in cauza gasiti pe site-ul lor oficial. Eu voi reveni cu un alt articol, pe un alt blog, in care voi vorbi pe larg despre trupa. Pe parcursul articolului am inserat clipuri cu aceasta formatie. Din ele va puteti da seama cam ce canta ei la evenimente. Aici am vorbit, dupa cum vedeti, mai mult despre ideea in sine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *