Nunta ca-n filme cu Special Guest Orchestra

Nu stiu la ce va ganditi voi cand vedeti sintagma Nunta ca-n filme, insa eu ma gandesc la multe. E drept, nu-s eu cel mai in masura sa vorbesc despre nunti, nu-s chiar fanul lor numarul unu, dar poate FIX din acest motiv scriu. Daca ma va impresiona PE MINE o nunta este ca si cum un SF ar impresiona un non-fan SF.

Am scris recent pe blogul de mancare un articol despre muzica live de la nunta. Promiteam atunci ca voi reveni asupra subiectului pe alte bloguri ale mele. Acesta este urmatorul articol al mini-seriei. Urmatorul inseamna, evident, ca nu este ULTIMUL.

Asadar, sa revenim la sintagma Nunta ca-n filme. Pana sa va spun ce inteleg eu prin asta, va dau un hint: ati vazut in vreun film, indiferent ca vorbim despre unul american, unul sud-american, unul frantuzesc ori unul italian, o nunta cu DJ? La toate nuntile din filme vedem muzica live, vedem un cantaret care face atmosfera de vis pentru nuntasi.

Si, atentie, cand zic Nunta ca-n filme nu ma refer neaparat la filme cu buget de milioane de dolari. Nu ma refer musai la filme americane. Fix asta trebuie sa intelegeti, ca nu costurile sunt cele relevante.

Nunta ca-n filme inseamna, din punctul meu de vedere, 3 lucruri:

  1. In mod evident, primul aspect, CEL MAI IMPORTANT, insa nu si singurul, este ca muzica sa fie live. Sa fie invitata o trupa la nunta, nu un DJ. Muzica sa fie live, totul sa fie autentic. Daca ma intrebati pe mine, diferenta dintre muzica live si muzica pusa de un DJ este fix diferenta dintre un produs proaspat si unul congelat. Pentru multi diferenta este minora, pentru altii este FUNDAMENTALA.
  2. Muzica de la eveniment sa aiba legatura cu filmele, sa fie DIN FILME. Sunt unele melodii concepute special pentru anumite filme, care au ramas atasate definitiv in mintea oamenilor de filmele pentru care au fost create. Dau cateva exemple: coloana sonora de la Star Wars, coloana sonora de la seria Nasul, celebrul cantec „Love and marriage” cantat de Frank Sinatra (asociat cu serialul Familia Bundy), Cousin Vinny ori, din Romania, celebra melodia Caii verzi pe pereti (coloana a filmului regizat de Dan Chisu, intitulat Si caii sunt verzi pe pereti). Daca in local sunt ecrane, sa ruleze imagini din acele filme, impactul va fi mult mai mare.
  3. Si decorul trebuie sa sugereze cumva partea cinefila. Fie tot decorul este adaptat unui singur film (gen Great Gatsby ori Godfather), fie decorul sugereaza o sala de cinema, ai popcorn la aperitiv si alte chestii de genul.

Totodata, Nunta ca-n filme inseamna si o nunta memorabila, o nunta DIFERITA de a altora, o nunta pe care o tii minte multi ani.

Pentru o Nunta ca-n filme, nu va trebuie doar o formatie, un band de nunta, care sa va cante live, ci va trebuie o formatie adaptabila, una care sa se plieze pe mai multe genuri si stiluri muzicale. Special Guest Orchestra este o astfel de formatie, ea imbinand mai multe stiluri. Pe parcursul articolului, exact ca-n cazul precedentului articol scris de mine, gasiti mai multe clipuri de-ale lor, pentru a va convinge ce anume pot canta ei. In acest articol am inserat cu precadere coverurile internationale pe care acestia le interpreteaza.

Ei nu canta manele sau lautareasca, asa ca atunci cand va doriti o Nunta ca-n filme trebuie sa excludeti anumite filme romanesti. O nunta ca-n Godfather (daca stiti scena initiala, din primul film) ori ca-n Great Gatsby, nu o nunta ca-n Furia (filmul romanesc cu Adrian Copilul Minune jucandu-si propriul rol) ori ca-n serialul Umbre. O nunta ca la Hollywood, nu ca la Bollywood, ca sa zic asa. Nu v-am prezentat inca formatia, dar promit ca-n urmatorul articol o voi face. 🙂

Sursa: Link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *